Bittans änglahem

Direktlänk till inlägg 21 september 2014

Nu är det höst här idag!

Av Britt-Marie Wass - 21 september 2014 16:44

 

HÖSTEN

När sommaren är över och det blir höst,

är det du min vän som är min tröst.

När svalorna, sädesärlan

och bofinken mot söder flyger,

och kvällar och nätter blir mörka,

då är det skönt

att få smyga sig tätt in i din famn,

och få höra dig viska:

Min kära, kära, vad du gör mig varm.


Denna dikt fanns i Året Runt från 2010 och dikten är skriven Anna Olovsson och så vacker.


Jag hittade också några få tänkvärda ord ur en gammal tidning om hösten som är detta:


Bra sagt!

Det är höst i luften.

Det är väl inte så konstigt.

Någonstan måste den ju vara!

(Källa: Livet.se/ord)


Hösten är en andra

vår, där varje löv

är en blomma.

(Sagt av Albert Camus 1913-60)


Vad tycker Ni som läser denna blogg om hösten? Skriv och berätta för mig gärna. Jag tycker inte alls om hösten då jag inte tycker om dessa mörka kvällar men en fördel är det och man kan sitta inne och läsa en bra bok eller se på TV:e utan att inte må dåligt av att man sitter inne. Ja sen på hösten mår jag inte alls så bra oftast får mera värk då vädret ofta är så omväxlande dag och natt.


Ha nu en bra söndagkväll! Kram Bittan

 

 
 
Karin

Karin

4 oktober 2014 10:11

Gillar inte alls hösten. Har skrivit en dikt om det i min blogg.
Välkommen att läsa den!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Anna

4 oktober 2014 17:51

Gillar hösten väldigt mycket. Trots mera värk denna årstid.
Inte så många måsten. Fina klara och soliga dagar vistas man ute om man vill. Regniga och dåliga dagar gör man något inomhus. Handarbetar, läser eller ser på tv eller som jag tycker mycket om - bakar.

Kram Anna

 
Ingen bild

Love

17 november 2014 17:42

Hejsan Bitte:
Om du inte glömt mig så lever jag fortfarande och mycket har hänt sen jag skrev i min blogg sist. Hade en mycket kär vän som dog ifrån mig o jag blev fullständigt knäckt. Utan barn barnbarn o nära vänner hade jag nog inte klarat mig igenom den värsta tiden.
Tappade all livsglädje och allt var svart o jobbigt.
Att sorg kan göra så fruktansvärt ont visste jag inte o jag var tvungen att uppsöka läkare o få hjälp. Man glömmer aldrig men med tiden kan man börja fungera igen fast livet blir sig aldrig likt.
Sommaren har varit varm o skön men jag har inte gjort något särskilt.
Nu sitter man inne i mörkret o jag längtar efter att få börja pynta till första advent. Skulle vara trevligt med snö till dess men halkan är inte kul.
Jag opererade ju ryggen o visst blev det bättre men långt ifrån bra eftersom jag har svår artros. Väntar nu på knäoperation o ev även en ny höft. Har svårt att gå och en fruktansvärd värk och måste äta morfintabletter för att klara mig. Fibron gör ju inte saken bättre o tröttheten kan vara förlamande. Har läst tillbaka på din blogg o sett dom fina sommarbilderna från Säfsen.
När man tittaqr ut nu har man svårt att fatta att det ska bli sol o fint igen. Jag tycker om september o oktober med dessa vackra färger o härlig luft men skulle gärna hoppa över november.
Hur är det med din hand nu vilken otur du haft men hoppas det är bättre. Arbetstränar du eller är du sjukpensionär?
Om jag kommer ihåg hur man skriver i bloggen så kanske jag tar upp den igen. Är annars på facebook men det är inte samma sak.
I går hade jag 9 av mina gamla bloggvänner här o vi åt o hade jättetrevligt. Vi brukar träffas fyra fem gånger per år o har kontakt på fb o genom telefon.
Ja du det var lite om hur jag har det o jag önskar dig en fortsatt bra november o att du slipper den värsta värken för friska blir vi aldrig men man får vara glad att det inte är farligt.
Kram o hälsning från Love.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt-Marie Wass - 16 februari 2021 15:16

  I söndagss var det ALLA HJÄRTANS DAG så därför kommer ett hjärta till Er som läser min blogg tyvärr är jag så dålig på att skriva här nu då jag istället skriver och lägger ut bilder på Instagram och dit är Ni alla välkomna sök på mitt namn.   ...

Av Britt-Marie Wass - 8 januari 2021 11:20

  En bild från julafton med mig och min man Johnny.   Äntligen några rader från mig och skriver endast några rader nu för det bara krånglar för mig idag. Just nu håller vi på och tar bort alla julsaker här och har kvar julgardinerna i köket oc...

Av Britt-Marie Wass - 23 december 2020 14:53

  En bild på några av mina gamla tomtar jag har av alla mina 100 tomtar. GOD JUL ALLA BLOGGVÄNNER! Ja nu är det jul igen fast det kan man inte tro här i Mariestad då det är gröna gräsmattor och flera plusgrader och jag tycker man inte får någ...

Av Britt-Marie Wass - 3 december 2020 14:58

    En vacker dikt av  Märta P. från Allers tidning.   Sinnets advent   Allting tystnar alllting vilar när vi åter hälsar dig Advent. I mitt hjärta bor en önskan då vårt första ljus vi nyss tänt. Önskan om kärlek och trö...

Av Britt-Marie Wass - 20 september 2020 14:31

    Nu är det nästan höst tycker jag och därför börjar jag skriva denna vackra dikt.   Septemberluft och septemberdag, du samlat all sommarens fröjd dess skönhet, dess färgprakt och solskensglans. Hos dig nått sin strålande höjd, de...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards